Is jouw jaarrekening van het afgelopen boekjaar al afgerond?

Iedere onderneming heeft er mee te maken; de jaarrekening. De jaarrekening omvat de financiële situatie van het afgelopen boekjaar. Zo’n financieel overzicht is voor BV’s verplicht gesteld door de Kamer van Koophandel. Daarnaast geeft de jaarrekening inzicht in de financiële gezondheid van uw onderneming en hoeveel belasting er afgedragen moet worden. Toch is het verzamelen van de juiste gegevens en het gereed maken van de jaarrekening een struikelblok voor veel ondernemers. Hoe kan dat?

Waar lopen ondernemers tegenaan?

Er zijn een aantal problemen waar ondernemers tegenaan lopen bij het in orde maken van de jaarrekening.

  • De één heeft al wel inzicht in de gegevens, maar weet niet hoe dit correct verwerkt kan worden in de jaarrekening.
  • De ander heeft het fiscaal jaar niet afgerond waardoor de hoeveelheid af te dragen belasting niet precies te bepalen is.
  • Soms wordt er zoveel informatie bijgehouden door een onderneming, dat de ondernemer soms door de bomen het bos niet meer ziet.
  • Het bijhouden van de jaarrekening vergt tijd door het jaar heen en dat heeft een ondernemer vaak te weinig.

Waarom is het samenstellen van de jaarrekening zo lastig?

Voor een aantal ondernemers is het een uitdaging de jaarrekening niet uit te stellen tot wanneer het fiscale jaar al voorbij is. Dit resulteert in het gevoel dat je achter de feiten aanloopt, wat stress en zorgen met zich mee kan brengen.
Daarnaast zien ondernemers er tegenop om zelf iedere maand met de jaarrekening aan de slag te gaan. En een maand is immers zo voorbij. Een andere grote vertragingsfactor is het opvragen van de juiste gegevens bij klanten. Dit zijn soms vraagstukken van een tijd terug, waar tijd en moeite in gaat zitten.

Heb jij jouw jaarrekening al op orde?

Heeft jouw onderneming de jaarrekening al op orde? Zo ja, petje af! Zo nee, waar loop je vast? Wanneer de jaarrekening niet compleet is, zul je geen overzichtelijk beeld hebben van de werkelijke gegevens van jouw onderneming over het betreffende jaar. Daardoor is het lastig te bepalen hoeveel belasting er afgedragen moet worden.

Met de juiste gegevens kun je ook teleurstellingen voorkomen qua cijfers. Teleurstelling is de oogst van verkeerde verwachtingen. Een goede fiscale planning aanhouden is essentieel om de juiste verwachtingen neer te zetten. Door de financiële situatie van jouw onderneming inzichtelijk te hebben, kun je een heffingsrente van maar liefst 8% voorkomen.

Hoe kan het anders? Triangel Groep ontzorgt!

Triangel Groep ontzorgt je in het bijhouden en het in orde maken van de jaarrekening. Onze klanten weten nu al precies hoe het er met hun jaarrekening voor staat. Wij starten niet na het fiscale jaar met de jaarrekening, maar zijn iedere maand bij waardoor je in december alles al op orde heeft. Heb je nog geen jaarrekening of ben je niet tevreden met jouw huidige partij? Sluit je dan aan bij Triangel Groep. Wij kunnen je adviseren en ontzorgen zodat jouw focus weer ligt op wat er echt toe doet; ondernemen.

Wil je op de hoogte blijven van alle blogs, ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Triangel Groep? Volg ons dan op Facebook en LinkedIn!

Hulp nodig?

Heb je vragen, een financiele uitdaging, wil je geholpen worden door toegewijde professionals?

Hulp nodig?

Heb je vragen, een financiele uitdaging, wil je geholpen worden door toegewijde professionals?

Stuur ons een bericht

Wil je iets met ons delen? Dat kan gerust. Stuur ons een bericht en we zullen contact met jou opnemen. 

Vragen

Zijn jouw vragen nog niet beantwoord? Bekijk onze veelgestelde vragen voor antwoord.